Hoe brengen we Amsterdam in de ‘Donut’? Al ruim een jaar zoemt de term ‘Donut Economie’ door de stad, aangewakkerd door het bericht dat de stad Amsterdam als eerste stad in de wereld deze Donut omarmt als model om verantwoord uit de COVID-19 crisis te komen. Maar in hoeverre is de donut-gedachte de stad echt binnengedrongen? Weten de mensen op straat wat de donut is? Hoe helpt die donut eigenlijk bij het ontwikkelen van initiatieven en projecten met een positieve impact op de stad?

Dit programma kun je weer fysiek bezoeken in onze zaal. Gebruik de reserveerknop om je plekje veilig te stellen. Wij werken met de CoronaCheck-app voor toegang.

Op 15 april gingen we terug naar de basis en bespraken de Donut als Metafoor om impactvolle initiatieven te ontwikkelen: hoe versterk je het sociaal fundament van Amsterdam, binnen de ecologische grenzen? We spraken met 3 partijen hoe zij de Donut denken en doen en gaan met hen in gesprek om te achterhalen wat de belangrijkste ingrediënten van hun donut zijn en wat jij daarvan kunt leren. Zijn er overeenkomsten? Verschillen? En welke ingrediënten zijn onmisbaar?

Kijk hier hier terug: